«Ύστατο Χαίρε» στον Μακαριστό Αιτωλίας Κοσμά – Βίντεο

  • Dogma
αιτωλίας

Τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων τελέστηκε στον Ιερό Ναό  Αγίου Σπυριδωνα στο Μεσολόγγι η Εξόδιος Ακολουθία του Μακριστού Μητροπολίτη Αιτωλιας Κοσμα.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ενώ συχροροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάος.

Η ταφή του Μακαριστού Ιεράρχη θα πραγματοποηθεί κατόπιν δικής του επιθυμίας, στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδας.

Το παρών έδωσαν και οι Μητροπολίτες  Πατρών κ. Χρυσόστομος,  Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος και ο Καστορίας κ. Καλλίνικος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε  ένδειξη πένθους και σεβασμού της μνήμης του μακαριστού Ποιμενάρχη, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος κάλεσε τις επιχειρήσεις – μέλη του να διατηρήσουν κλειστά τα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της Εξόδιου Ακολουθίας, από τις 14:30 ως τις 16:30  σήμερα Τρίτη  04 Ιανουαρίου.

Πλήθος κοσμου απέτισε φόρο τιμής στον επί 15ετία Ιεράρχη τους

Με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί να χειροκροτά και να φωνάζει “αθάνατος” και “άξιος”, η σορός του Μακαριστού Αιτωλίας  έφτασε στο Μεσολόγγι λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας.

Κόσμος εφτανε έως αργά  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, για να αποτίσει φόρο τιμής στον επί 15 χρόνια ιεράρχη τους.

Το φέρετρο είναι τυλιγμένο με βελούδινο σκουρόχρωμο ύφασμα και απαγορεύεται να ανοιχτεί, καθώς πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το tempo.24 το όχημα με το φέρετρο του Μητροπολίτη Κοσμά υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής του μητροπολιτικού θρόνου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ενώ ακολούθησε τρισάγιο εντός της Μητρόπολης.

Υπενθυμίζεται ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας, μετά από επιπλοκές του κορονοϊού, όντας φανατικός πολέμιος του εμβολίου και ενώ νοσηλευόταν για έναν μήνα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με ιατρικές πηγές, βρισκόντα σε βαθύ κώμα και είχε υποστεί βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες,  με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι η  κατάσταση της υγείας του, ενδεχομένως και να μην ήταν αναστρέψιμη, όπως και τελικά συνέβη.

Κεντρική φωτογραφία: aixmi.gr

TOP NEWS