Εορτασμός Αγίου Γεωργίου στην Μητρόπολη Άκκρης – Πτολεμαΐδος παρουσία του Πατριάρχου Ιεροσολύμων
Το Σάββατο, 27 Απριλίου / 10 Μαΐου, τελέστηκε με μετάθεση η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Άκκρης – Πτολεμαΐδος, στη βόρεια περιοχή του Ισραήλ.
Η εορτή άρχισε με την επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου από το Σώμα των Προσκόπων, και συνεχίστηκε με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναζαρέτ κ. Κυριακός και Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος. Συμπροσευχήθηκαν επίσης Ιερείς από τις όμορες περιοχές Άκκρης και Γαλιλαίας, καθώς και Αγιοταφίτες Ιερομόναχοι, μεταξύ των οποίων οι Αρχιμανδρίτες π. Μελέτιος και π. Χριστόδουλος.
Τους ύμνους απέδωσε η χορωδία της Άκκρης, η οποία ιδρύθηκε και εκπαιδεύτηκε από τον μακαριστό ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο.
Στην εορτή παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Άκκρης – Πτολεμαΐδος κ. Φουάδ Μπρέκ, η Πρέσβης της Ελλάδος στο Ισραήλ κ. Μαρία Σολωμού, καθώς και πλήθος ευλαβών πιστών από την Άκκρη και τα περίχωρα. Την φιλοξενία είχε αναλάβει ο Πατριαρχικός Επίτροπος Άκκρης – Πτολεμαΐδος, Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός.