Αγιορείτικη συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο φθινοπωρινό γλυκό

  • Dogma
μήλα

Γνώριμη σε όλους η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Έχει τεκμηριωθεί, άλλωστε, επιστημονικά ότι η κατανάλωση μήλων μεταξύ άλλων θωρακίζει την υγεία ενώ αποτελεί ελιξήριο νεότητας. Και όταν αυτό το πολύτιμο φρούτο μπορεί να γίνει γλυκό, τότε προσφέρει και γευστικά οφέλη στον ουρανίσκο.

Για την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή ψητών μήλων θα χρειαστούμε: 8 κόκκινα μήλα , 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1/2 κούπα λικέρ, 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ, 1/2 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μία κούπα φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Αρχικά καθαρίζουμε την φλούδα από τα μήλα και αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από το κέντρο. Τοποθετούμε τα μήλα στο ταψί και ρίχνουμε το λικέρ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα και μ’ ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις τρύπες των μήλων.

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα, ενώ τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να μην καούν. Πριν τα βγάλουμε, τα ραντίζουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ και αφού κρυώσουν, χτυπάμε τη φυτική κρέμα να γίνει σαντιγύ. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, γαρνίρουμε τα μήλα και σερβίρουμε.

Μπορούμε, βέβαια, να μην προσθέσουμε την κρέμα ή να αντικαταστήσουμε τα μήλα με κυδώνια ή αχλάδια, τα οποία, όμως, χρειάζεται να κόψουμε σε ροδέλες.

TOP NEWS