«Άϊ Πρώτη του μηνός»: Η εκκλησία που έχει… προβληματίσει τον τουρκικό τύπο

  • Dogma
τούρκοι

Κι όμως υπάρχει μια ελληνορθόδοξη εκκλησία, στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ουνκαπανί, η οποία έχει γίνει τόπος προσευχής και κατάνυξης για τους Τούρκους, οι οποίοι συρρέουν εκεί κάθε πρώτη του μήνα, παρακαλώνας την Παναγία να ακούσει τις προσευχές τους και να επιτελέσει για εκείνους το θαύμα της!

«Umut Kapısı», δηλαδή «Πόρτα της Ελπίδας» έχουν ονομάσει οι Τούρκοι τη συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας, ενώ στην Εκκλησία έχουν δόση το όνομα  «Ay Bir», που σημαίνει ο «Αϊ Πρώτης», λόγω της μεγάλης προσέλευσης που γνωρίζει η συγκεκριμένη Ορθόδοξη Εκκλησία της Παναγίας κάθε πρώτη του μήνα.

Τούρκοι από την Κωνσταντινούπολη και όχι μόνο, προσέρχονται στη συγκεκριμένη Εκκλησία, με αφιερώματα για την Παναγία. Τα κλειδιά που έχουν στην κεφαλή τους ένα σταυρό και οι μαντίλες είναι τα πιο χαρακτηριστικά μεταξύ αυτών.

Ενδεικτικό της κοσμοσυρροής, είναι ότι ο τουρκικός τύπος έχει προβάλει αρκετές φορές το γεγονός, κάνοντας μάλιστα λόγο για ένα συναίσθημα, το οποίο «δεν μπορεί να εξηγήσει».

εκκλησία

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι ακόμα και όταν έχουν Ραμαζάνι, οι μουσουλμάνοι προσέρχονται στην εν λόγω Εκκλησία από κάθε γωνιά της Κωνσταντινούπολης και όχι μόνο, καθώς η Παναγία έχει αποκτήσει τη φήμη ότι βοηθά του ανθρώπους που προσεύχονται στη χάρη Της.

Υπάρχουν, μάλιστα, και μαρτυρίες μουσουλμάνων μιλούν για θαύματα της Παναγίας στο σπίτι τους και ανάπαυση στα προβλήματά τους.

Διαβάστε επίσης: Τι απέγινε η Αγία Τράπεζα της Αγιάς Σοφιάς όταν η Βασιλεύουσα έπεσε στα χέρια των Τούρκων

TOP NEWS