Άλαδη ρεβιθάδα με άγρια χόρτα από τον αγιορείτη μοναχό Νικήτα

  • Dogma
νικήτα

Μπορεί οι μοναχοί ν’ ακολουθούν πιστά την παράδοση, αυτό όμως δεν περιορίζει τους μάγειρες, όπως ο αγιορείτης μοναχός Νικήτας από το κελί της Παναγίας της  Πορταϊτισσας, να δημιουργούν εμπνευσμένα πιάτα πλούσια σε γεύση με υψηλές γαστριμαργικές αξιώσεις.

Εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας και δη της Μεγάλης Παρασκευής που η νηστεία επιβάλει αποχή και από το λάδι, ο μοναχός Νικήτας μαγειρεύει μια εξαιρετικά γευστική ρεβιθάδα με ζοχούς και άλλα άγρια χόρτα.

«Οι παλιοί γέροντες έλεγαν πως ο καλός μάγειρας φαίνεται από τα ρεβίθια.», λέει ο αγιορείτης Μοναχός Νικήτας, ο οποίος αποκαλύπτει ότι το μυστικό για την πιο επιτυχημένη ρεβιθάδα, είναι τα όσπρια να σιγουβράσουν.

Δείτε το μοναχό Νικήτα επί το έργον, αλλά και να στέλνει το δικό του μήνυμα για τις δύσκολες ημέρες που διανύμουμε, προτρέποντάς μας «να ελπίζουμε στο Χριστό»

Διαβάστε μια ακόμα συνταγή απο τον Μοναχό Νικήτ για ψάρι

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ