Μοναστηριακή συνταγή για λαχταριστή μπουγάτσα!

  • Dogma
μπουγάτσα

Η μοναστηριακή μπουγάτσα, είναι μια από τις πολλές γλυκές ξεχωριστές συνταγές που συναντά κανείς στη καλογερική κουζίνα.

Η μοναστηρική μπουγάτσα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην παρασκευή της, ενώ και τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε και είναι σίγουρο πως η γεύση της θα σας ανταμείψει για τον οποιοδήποτε κόπο.

Επί το έργον:

Για τη νόστιμη υγιεινή και νηστίσιμη μπουγάτσα θα χρειαστούμε λοιπόν : 4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού) 8 κουταλιές σιμιγδάλι  ψιλό, 5-6 κουταλιές ζάχαρη, 3 κουταλιές φυτικό βούτυρο, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια, 2 φύλλα σφολιάτα, ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη) και τα ανακατεύουμε  καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα   και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο φυτικό βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο : ΩΣ ΓΛΥΚΕΑ ΤΩ ΛΑΡΥΓΓΙ ΜΟΥ  Μοναστηριακή ζαχαροπλαστική

Διαβάστε επίσης: Εκπληκτική αγιορείτικη μακαρονάδα με σάλτσα αχινών!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

TOP NEWS