Μοναστηριακή συνταγή για το καλύτερο τσιζκέικ!

τσιζκέικ

Το τσιζκέικ είναι ένα γλυκό δημοφιλές από την αρχαία Ελλάδα ακόμη…. Έστω μια πολύ κοντινή στη σημερινή εκδοχή παραλλαγή του. Καθόλου άδικα φυσικά, αφού η γεύση του είναι ξεμυαλιστική!

Μοναστηριακό τσιζκέικ μια εύκολη, γρήγορη και ιδαιτέρως απολαυστική συνταγή για μικρούς και μεγάλους. Απλά υλικά σε ένα μοναδικό πάντρεμα υψηλής γαστριμαργικής απόλαυσης!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το μοναστηριακό τσιζκέικ είναι:

2 πακέτα μπισκότα πτι  μπερ
2 κουτιά τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
200γρ. γάλα ζαχαρούχο
1 φλυτζάνι βιτάμ
½ κιλού μαρμελάδα φράουλα ( ή όποια άλλη προτιμάτε)
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Λίγο κονιάκ
Φυσικό χυμό μισού λεμονιού
Φρουί γλασέ διάφορα

Επί το έργον:

Λιώνουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα καβουρδίζουμε με το βιτάμ. Με το μείγμα στρώνουμε τη βάση στρογγυλής πιατέλας.

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα αρχικά και προσθέτουμε σιγά  σιγά το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε το υλικό πάνω στη βάση από τα μπισκότα.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα μέχρι να λιώσει. Διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στη μαρμελάδα. Κρυώνουμε το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στολίζουμε με τα φρουί γλασέ.

Πηγή:monastiriaka

Διαβάστε επίσης: Λαχταριστό κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ