Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες Ίου

  • Dogma
ρεβυθοκεφτέδες

Οι ρεβυθοκεφτέδες στα Κυκλαδονήσια είναι από τα αγαπημένα και παραδοσιακά ορεκτικά και φτιάχνονται πανεύκολα!

Οι ρεβυθοκεφτέδες στην Ίο φτιάχνονται λίγο διαφορετικά, ακολουθήστε βήμα βήμα τη συνταγή και κάντε ένα γευστικό ταξίδι στο υπέροχο αυτό κυκλαδονήσι.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους ρεβυθοκεφτέδες:
250 γρ. βεβύθια
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι δυόσμο
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
220 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα ξερή
1 φύλλο δάφνη
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Επί το έργον:

Βάζετε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό, στο οποίο έχετε διαλύσει την σόδα και τα αφήνετε για 8 ώρες να μαλακώσουν.

Κατόπιν τα βράζετε σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης για 20-30 λεπτά και τα στραγγίζετε.

Πολτοποιείτε τα ρεβύθια στο moulti.

Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.

Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζετε τα ρεβύθια, τα λαχανικά, την μαντζουράνα, αλάτι πιπέρι ανακατεύετε και προσθέτετε το αλεύρι.

Τέλος προσθέτετε περίπου 200-250 ml κρύο νερό. Ζυμώνετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Β

άζετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει. Πλάθετε κεφτέδες σχετικά μεγάλους και πλακέ.

Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν οι ρεβυθοκεφτέδες και σερβίρετε!

Πηγή:Funkycook.gr

TOP NEWS