Σπαγγέτι με πέστο αμυγδάλου και τσίλι!

σπαγγέτι

Το σπαγγέτι με πέστο αμυγδάλου και τσίλι είναι γρήγορο, αλλά γευστικότατο πιάτο, για τους γνήσιους μακαρονάδες και όχι μόνο! Ιδανική επιλογή για τη νηστεία της Σαρακοστής, αλλά και για όλο το χρόνο.

Το σπαγγέτι με πέστο αμυγδάλου είναι ένα εξαιρετικά χορταστικό πιάτο, το οποίο συνοδεία μιας πράσινης σαλάτας, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.

Την περίοδο της Σαρακοστής μπορείτε για το σπαγγέτι με πέστο αμυγδάλου και τσίλι, αν απέχετε από το τυροκομικά προιόντα να αντικαταστήσετε την παρμεζάνα με κάποιο κιτρινο φυτικό τυί.

Τα υλικά που θα χρειστείτε για τα σπαγγέτι με πέστο αμυγδάλου είναι:
500 γρ σπαγγέτι
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ φύλλα βασιλικού
2 πιπεριές τσίλι φρέσκιες
400 γρ ντοματίνια
150 γρ αμύγδαλα
1 φλιτζ.τσαγ.παρμεζάνα
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι

Για το γαρνίρισμα
Λίγη παρμεζάνα
φρέσκα φύλλα βασιλικού

Επί το έργον:
Βράζετε τη σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente.
Στο μπλέντερ τοποθετείτε το σκόρδο, τα φύλλα του βασιλικού, τις πιπεριές τσίλι και τις ντομάτες και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα αλλά όχι πολύ λείο. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι.
Στραγγίζετε τη σπαγγέτι σε ένα τρυπητό σκεύος, και την επανατοποθετείτε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με το τριμμένο πεκορίνο και με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμοι μοναστηριακοί μυδολουκουμάδες με σάλτσα αμυγδάλου!

Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή: Χαλβάς σιμιγδαλένιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ