«Η Ρωσική Εκκλησία και ο Κύριλλος είναι συνεργοί της τρομοκρατίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας»

  • Dogma
μόσχας

Με την έναρξη της ευρείας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ο επικεφαλής της ρωσικής εκκλησίας Κύριλλος, άλλαξε την επίσημη ρητορική του για την Ουκρανία. Αν νωρίτερα ο Γκουντιάεβ και οι υφιστάμενοι του προσπαθούσαν να αποφύγουν με κάποιον τρόπο τις αιχμηρές γωνίες στο ζήτημα της ρωσικής επιθετικότητας εναντίον της Ουκρανίας, τώρα η ηγεσία της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας στο πρόσωπο του επικεφαλής της δικαιολογεί και υποστηρίζει τα εγκλήματα των Ρώσων εισβολέων.

Του Ολεξάντρ Εφρέμενκο, εκκλησιαστικού αναλυτή

Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική δραστηριότητα του ίδιου του Κυρίλλου σε αυτή την περίπτωση.  Αν πριν βρισκόταν ως επί το πλείστον σε ένα είδος φυλακής – απομόνωσης, υπό την προστασία της ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας σε μια ειδική εγκατάσταση που ονομάζεται «σκήτη», τώρα μιλάει όλο και περισσότερο σε ένα μεγάλο ακροατήριο στον ναό του Χριστού Σωτήρος – πολύ απότομα ο Κύριλλος βγήκε από την απομόνωση.

Μια τέτοια ενδιαφέρουσα σύμπτωση οδηγεί στη σκέψη, ότι ο Κύριλλος έχει  μια ξεκάθαρη αποστολή: Να μεταφέρει σχετικές και βολικές για το Κρεμλίνο πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες στην Ουκρανία, χρωματισμένες με την κατάλληλη θρησκευτική απόχρωση. Σε αυτό το φόντο ο ίδιος ο Κύριλλος μοιάζει συνεργός στα εγκλήματα της ρωσικής κυβέρνησης.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο

Η-Ρωσική-Εκκλησία-και-ο-Κύριλλος-είναι-συνεργοί-της-τρομοκρατίας-της-Ρωσικής-Ομοσπονδίας

 

Πηγή: Fosfanariou.gr

Φωτογραφία αρχείου: Πατριαρχείο Μόσχας

TOP NEWS