Το ΟΧΙ εχθές και σήμερα

  • Dogma
ΟΧΙ

Η απειλή μιας αυτοκρατορίας εναντίον της «μικρής» Ελλάδος ξύπνησε το αθάνατο μεγαλείο του Έλληνα!

Το ιστορικό ΟΧΙ της Ελλάδος ήταν η απόδειξη της ηρωικής καταγωγής του Έλληνα, που δεν δειλιάζει εμπρός σε καμμία απειλή, προκειμένου να υπερασπιστεί τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδος. Αυτή η πίστη στα ιδανικά ανδρείωνε τον Έλληνα, ο οποίος πήγαινε στο μέτωπο, έχοντας μπροστά του τον βέβαιο θάνατο και υποσχόταν ότι θα επιστρέψει νικητής! Η κραυγή «ΑΕΡΑ» δεν έβγαινε από το στόμα, αλλά από την ψυχή, γι’ αυτό σκορπούσε τον εχθρό! Γι’ αυτά τα ιδανικά, την πίστη και την πατρίδα, πολέμησε ο Έλληνας, για να τα παραδώσει ανόθευτα στις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Αυτά τα ιδανικά καλούμεθα κι εμείς σήμερα, ως γνήσιοι απόγονοι ηρώων, να προστατεύσουμε και να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά. Λαός χωρίς ιδανικά είναι νεκρός, χωρίς πνοή ζωής! Έχασε το νόημα τής ύπαρξής του!
-Ας σηκώσουμε το ανάστημά μας εμπρός στην σημερινή ισοπέδωση των πάντων στο όνομα, δήθεν, της προόδου και του εκσυγχρονισμού!
-Ας βροντοφωνάξουμε το ΟΧΙ το δικό μας στον ύπουλο εχθρό που μας απειλεί με αφανισμό χωρίς αντίσταση. Η αδιαφορία μας είναι το όπλο του!

Το οφείλουμε στον κόπο και στο αίμα των προγόνων μας, αλλά και στο μέλλον των παιδιών μας! Είμαστε ευλογημένοι από τον Θεό που γεννηθήκαμε Έλληνες!

Ο Έλληνας, όταν θέλει, μπορεί!!!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

TOP NEWS