ΠΥΛΩΡΟΣ: Η Αρχιεπισκοπή και τα… «εγκόλπια»

  • Δόγμα

Προσέξτε, λοιπόν, άγιε πρώτε των Αθηνών… Σαν πολλά εγκόλπια «μαζέψατε» εκεί, στους χώρους πέριξ της Αρχιεπισκοπής…!

Σε «πνευματικό» παροξυσμό βρίσκεται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, καθώς στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου, πέρα από την κάλυψη των μητροπολιτικών θέσεων Θεσσαλονίκης, Φλωρίνης και Παραμυθίας, που θα αποφασίσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα εκλεγούν και από 7 έως 9 βοηθοί Επίσκοποι, που θα καλύψουν τα «κενά» – και..είναι πολλά – στις αρχιεπισκοπικές περιφέρειες.

Τα ονόματα είναι πολλά. Ήδη, η επιλογή σε πέντε εξ αυτών έχει κλειδώσει και συμβαίνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής για τα δυό τελευταία ονόματα και τους τίλους που θα φέρουν! Αν και, για να είμεθα απόλυτα ειλικρινεις, καποια εξ αυτών τα ονόματα είχαν κλειδώσει προ πολλού, μήνες τώρα, καθώς καποιοι απ᾿ αυτούς ήλθαν στην Αρχιεπισκοπή από την επαρχία και, άλλοι πάλι, εδώ στην Αρχιεπισκοπή, χρόνια δίπλα στον αρχιεπίσκοπο…ε, λέγε λέγε, αυτό ήταν, ήρθε και γι᾿ αυτούς η ώρα τους.

Είπαμε, όμως και σε προηγούμενη τοποθέτηση του ΠΥΛΩΡΟΥ. Δεν είναι λαθεμένη ενέργεια η εκλογή των βοηθών Επισκόπων, χρειάζονται και προσφέρουν βοήθεια στον εκάστοτε αρχιεπίσκοπο, τόσο ποιμαντική, που είναι και η ουσιαστική όσο και «επικοινωνιακή», αφού χατήρια δε χαλάνε, υποσχέσεις, αν κρατηθούν, πραγματοποιούνται, δεσμεύεις υλοποιούνται και «φιλίες » συνεχίζουν να πορεύονται «νυν και αεί»…

Σαν πολλοί, όμως, είναι ο βοηθοί, άγιε πρώτε των Αθηνών. Να προσέξουμε χρειάζεται πολύ, μην κάνουμε αυτά που λοιδορούμε στους ζηλωτές παλαιοημερολογίτες, που σε συλλείτουργό τους βλέπεις 5,6 επισκόπους χωρίς παπά και διάκο…!

Προσέξτε, λοιπόν, άγιε πρώτε των Αθηνών… Σαν πολλά εγκόλπια «μαζέψατε» εκεί στους χώρους πέριξ της Αρχιεπισκοπής…!

Με εκτίμηση,

Ο ΠΥΛΩΡΟΣ

Διαβάστε ακόμη: 

TOP NEWS