Ανατροπή! Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο Επίσκοπος Σαλώνων

  • Dogma
γλυφάδας

Πέρασε τελικά του Αρχιεπισκόπου! Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας εξελέγη προ ολίγου ο Επίσκοπος Σαλώνων,  επειδή κατέχει τα πρεσβεία της ιεροσύνης.

Η αρχική καταμέτρηση των ψήφων είχε δώσει πρωτιά στον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωίνο, με 38 ψήφους έναντι 37 που είχε ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος. Ωστόσο, η δεύτερη καταμέτρηση έδωσε ισοψηφία 38-38, για τη θέση του νέου Μητροπολίτη στη Γλυφάδα.

Η Ιερά Σύνοδος, αφού συμβουλεύτηκε το νομικό σύμβουλο, αποφάνθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, καθώς κατέχει τα  πρεσβεία  της ιεροσύνης.

Το  Τρίπροσωπο για τη Μητρόπολη Γλυφάδας αποτέλεσαν οι:

Αρχ. Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με 52 ψήφους

Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος με 50 ψήφους

Αμφιλόχιος Ρουσάκης με 21 ψήφους

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την  υποψηφιότητα του Επισκόπου Σαλώνων, οι παρηκούντες την Ιερουσαλήμ διέρρεαν ότι η επί μακρόν ενασχόλησή του με τα Οικονομικά της Εκκλησίας, τον καθιστούν άριστο γνώστη των περί της εκκλησιαστικής περιουσίας, γεγονός που τον καθιστά το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να χειριστεί ζητήματα υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος όπως τα… «φιλέτα της Βουλιαγμένης».

Στα συν δε, προσμετρούσαν και το γεγονός ότι καθώς θα χρειαστεί να διατηρήσει και την υπάρχουσα θέση του, απαιτείται η Μητρόπολή του να βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Οι Δήμαρχοι, ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν κάθετα αντίθετη άποψη…

Στον αντίποδα υπενθυμίζεται ότι, οι τρεις Δήμαρχοι Γλυφάδας, Βούλας, Ελληνικού σε  ανακοίνωσή τους στήριζαν για τη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας τον έως τώρα Πρωτοσύγκελο της χηρεύουσας Μητρόπολης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η κατά γενική ομολογία πολυετής δραστήρια ποιμαντική, φιλανθρωπική, κηρυκτική και διοικητική παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολή μας θεωρούμε ότι αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας».

Διαβάστε επίσης:  Ιεραρχία: Νέος Μητροπολίτης Σιατίστης ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Γιαννουσάς

Μητροπολίτης Γλυφάδας για… 20 λεπτά – Πώς έχασε τη Μητρόπολη

Χωρίς εκπλήξεις η εκλογή Περιστερίου – Νέος Μητροπολίτης ο Επίσκοπος Μεθώνης

 

TOP NEWS