Μητροπολίτης Γλυφάδας για… 20 λεπτά – Πώς έχασε τη Μητρόπολη

  • Dogma
γλυφάδας

Σε θρίλερ ολκής εξελίχθηκε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας. Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία… ήθελαν θρίαμβο της επιλογής των Δημάρχων Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, καθώς ο Αρχιμανδρίτης π.Αλέξιος Ψωίνος, ήταν ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας με 38 ψήφους!

Δυστυχώς, ο Πρωτοσύγκελος της χηρεύουσας Μητρόπολης «παρέμεινε» στη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδα μόλις για μερικά λεπτά…καθώς η δεύτερη καταμέτρηση των ψήφων έδωσε την ισοψηφία  των 38 ψήφων, για τη θέση του νέου Μητροπολίτη στη Γλυφάδα.

Το …γόρδιο δεσμό κλήθηκε να λύσει ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος αποφάνθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, καθώς κατέχει τα  πρεσβεία  της ιεροσύνης.

Κάπως έτσι λοιπόν πέρασε του Αρχιεπισκόπου και νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας είναι ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την  υποψηφιότητα του Επισκόπου Σαλώνων, οι παρηκούντες την Ιερουσαλήμ διέρρεαν ότι η επί μακρόν ενασχόλησή του με τα Οικονομικά της Εκκλησίας, τον καθιστούν άριστο γνώστη των περί της εκκλησιαστικής περιουσίας, γεγονός που τον καθιστά το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να χειριστεί ζητήματα υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος όπως τα… «φιλέτα της Βουλιαγμένης».

Στα συν δε, προσμετρούσαν και το γεγονός ότι καθώς θα χρειαστεί να διατηρήσει και την υπάρχουσα θέση του, απαιτείται η Μητρόπολή του να βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Οι Δήμαρχοι, ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν κάθετα αντίθετη άποψη…

Στον αντίποδα υπενθυμίζεται ότι, οι τρεις Δήμαρχοι Γλυφάδας, Βούλας, Ελληνικού σε  ανακοίνωσή τους στήριζαν για τη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας τον έως τώρα Πρωτοσύγκελο της χηρεύουσας Μητρόπολης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η κατά γενική ομολογία πολυετής δραστήρια ποιμαντική, φιλανθρωπική, κηρυκτική και διοικητική παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολή μας θεωρούμε ότι αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας».

Το  Τρίπροσωπο για τη Μητρόπολη Γλυφάδας αποτέλεσαν οι:

Αρχ. Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με 52 ψήφους

Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος με 50 ψήφους

Αμφιλόχιος Ρουσάκης με 21 ψήφους

Διαβάστε επίσης: Ιεραρχία: Νέος Μητροπολίτης Σιατίστης ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Γιαννουσάς

Ανατροπή! Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο Επίσκοπος Σαλώνων

Χωρίς εκπλήξεις η εκλογή Περιστερίου – Νέος Μητροπολίτης ο Επίσκοπος Μεθώνης

 

TOP NEWS