Χωρίς εκπλήξεις η εκλογή Περιστερίου – Νέος Μητροπολίτης ο Επίσκοπος Μεθώνης

  • Dogma
περιστερίου

Ένα ακόμα πρόσωπο που χαίρει τις απολύτου εμπιστοσύνης του Αρχιεπισκόπου, είναι ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου. Ο έως τώρα Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης Κοτσομύτης, θεολόγος και φιλόλογος, κέρδισε την ψηφοφορία με 63 ψήφους. 

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Επίσκοπος Μεθώνης είχε ζητήσει από καιρό να λάβει Μητρόπολη εντός Αττικής,  και φαίνεται τελικά  η επιθυμία του… εισακούστηκε!

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία δεν έκρυβε … εκπλήξεις καθώς, εξαρχής είχε προκριθεί η υποψηφιότητα του Επισκόπου Μεθώνης, χωρίς να έχουν εκδηλωθεί ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Άλλωστε η δυναμική της συγκεκριμένης υποψηφιότητας φάνηκε ήδη από την επιλογή του τριπρόσωπου, όπου ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου είχε μεγάλη διαφορά έναντι των συνυποψηφίων του.

Το τριπρόσωπο για τη Μητρόπολη Περιστερίου ήταν:

Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης με 68 ψήφους

Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικής με 9 ψήφους

Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος με 8 ψήφους

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου:

Ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης γεννήθηκε στην Αίπεια Καλαμάτας το 1954.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή και το Τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις 15 Αυγούστου 1982 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Σαγματά. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 23 Αυγούστου 1982 και Πρεσβύτερος την 1 Μαΐου 1985 από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμο. Την ίδια ημέρα έλαβε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας (1982-1999), καλλιεργώντας συστηματικά το γραπτό και προφορικό κήρυγμα και διακόνησε σε διάφορους τομείς του πνευματικού έργου, συμβάλλοντας ιδιαιτέρως στην επιμόρφωση των νέων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και εκδίδοντας την μηνιαία εφημερίδα «Εκκλησιαστική Μαρτυρία». Το 1999 μετατέθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και διορίσθηκε Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανέγερση του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου και των διάφορων βοηθητικών χώρων της Ενορίας. Παράλληλα διορίσθηκε Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και των Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών Χριστιανικών Μνημείων και Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως B’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος (2008-2011) και Α’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος (2011-2014) της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στις 10 Οκτωβρίου 2014 τοποθετήθηκε Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ακολούθως εξελέγη μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στις 13 Οκτωβρίου 2014 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου Επίσκοπος. Την Θεία Λειτουργία και την εις Επίσκοπον χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Σταγών Σεραφείμ, Μονεμβασίας Ευστάθιο, Σάμου Ευσέβιο, Ξάνθης Παντελεήμονα, Νικαίας Αλέξιο, Πειραιώς Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης Συμεών, Κορινθίας Διονύσιο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Θηβών Γεώργιο, Ιλίου Αθηναγόρα, Ζακύνθου Διονύσιο, Κηφισίας Κύριλλο, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο, Μεγάρων Κωνσταντίνο και τους Επισκόπους Θαυμακού Ιάκωβο και Σαλώνων Αντώνιο.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή! Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο Επίσκοπος Σαλώνων

Μητροπολίτης Γλυφάδας για… 20 λεπτά – Πώς έχασε τη Μητρόπολη

Ιεραρχία: Νέος Μητροπολίτης Σιατίστης ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Γιαννουσάς

 

TOP NEWS