«Ανεπιθύμητος» ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας από τον Δήμαρχο Βούλας

  • Dogma
γλυφάδας

Τι συμβαίνει με την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας ; Γιατί ο Επίσκοπος Σαλώνων θεωρείται «persona non grata» ; Στο Υπουργείο Παιδείας προσφεύγει ο Δήμαρχος Βούλας Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενώ δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει την υποψηφιότητα του εκλεγμένου πλέον νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας.

Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι θα ήταν μια υπόθεση για γερά νεύρα…Τι κι αν η υποψηφιότητα του Επισκόπου Σαλώνων για τη θέση του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας είχε τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου; Ως διαχειριστής της εκκλησιαστικής περιουσίας (Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ) από το 2012, ο π. Αντώνιος είναι και γνωστός και γνώστης της ευρύτερης περιοχής…

Και μπορεί για τον Αρχιεπίσκοπο η άριστη γνώση του περί της εκκλησιαστικής περιουσίας, να τον κατέστησε τον πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να χειριστεί ζητήματα υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος όπως τα… «φιλέτα της Βουλιαγμένης», όμως οι Δήμαρχοι της περιοχής με πρώτο τον Δήμαρχο Βούλας που έχει και άμεσο ενδιαφέρον, έχουν αντίθετη άποψη.

Μιλώντας στο dogma.gr ο Δήμαρχος Βούλας έριξε τα βέλη του τόσο, προς τον Επίσκοπο Σαλώνων και Γενικό Διευθυντή της  ΕΚΥΟ (Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών), για τον οποίο δεν δίστασε να δηλώσει «Θα ήταν χαζό να θεωρούμε ότι η καλύτερη επιλογή για την περιοχή ήταν εκείνη του Αντωνίου. Με τα δύο … καπέλα που θα έχει πια, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή», όσο και ενάντια του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου κάνοντας λόγο για «προεκλογικό αγώνα υπερ του Αντωνίου» για «τραγελαφική διαδικασία εκλογής», αλλά και για μια απόφαση της κεφαλής της Εκκλησίας η οποία «κάνει κακό στην εικόνα της Εκκλησίας και σκανδαλίζει τους πιστούς».

Ο Δήμαρχος Βούλας Γρηγόρης Κωνσταντέλλος,  δηλώνει σε όλους τους τόνους αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος, έχοντας στο πλευρό του την πλειοψηφία των δημοτών του!

«Ως ενορίτης» και όχι «ως Δήμαρχος» όπως ξεκαθαρίζει ζητά με υπόμνημά του από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση του νέου Μητροπολίτη, να γίνει έλεγχος νομιμότητας της υποψηφιότητας του Επισκόπου Σαλώνων, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο dogma.gr » Ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, σύμφωνα με τον ίδιο και τους νομικούς του συμβούλους, δεν είχε τη δυνατότητα να συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους»…»Πρόκειται για μια επικίνδυνη για την περιοχή εξέλιξη την οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε», υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Σε δεύτερη φάση, αν δηλαδή το Προεδρικό Διάταγμα εκδοθεί, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντέλλος δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του.

Ως χαρακτηριστικότερο δείγμα των προθέσεων του νέου Μητροπολίτη Αντωνίου, ο Δήμαρχος αναφέρει την απίστευτη ιστορία με τα Λιμανάκια, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο ο Επίσκοπος Σαλώνων θέλει να τα μετατρέψει σε πεδίο ανάπτυξης παραλιακών αναψυκτηρίων – μπαρ, λόγος για τον οποίο τα τελευταία τέσσερα καλοκαίρια ο Δήμος ζει σκηνές απείρου κάλους, κάθε φορά που μισθώνονται από την Εκκλησία τα εν λόγω τμήματα για την καλοκαιρινή περίοδο.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται, σύφμωνα με τον τον κ. Κωνσταντέλλο, ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας και στην περίπτωση του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, «αποζητώντας» την τουριστική αξιοποίηση, ενός έργου κοινωνικής πρόνοιας.

Ο Δήμαρχος Βούλας πιστεύει ακράδαντα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο dogma.gr ότι ο νέος Μητροπολίτης με τις δραστηριότητές του «θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του προαστίου», υπογραμμίζοντας μάλιστα το  δασικό χαρακτήρα πολλών ακινήτων, αλλά και τις υφιστάμενες χρήσεις γης που δεν επιτρέπουν κάποια τουριστική ή εμπορική εκμετάλλευση.

Το ιστορικό μιας ψηφοφορίας για…. γερά νεύρα

Για την ιστορία αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η αντίθεση των Δημάρχων Γλυφάδας, Βούλας, Ελληνικού στην εκλογή του Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου ως νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας είχε εκφραστεί από νωρίς, δείχντας παράλληλα τη σαφή προτίμησή του στο πρόσωπο του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Αλέξου Ψωίνου. Του προσώπου που …έμελλε να μείνει στο μητροπολιτικό θώκο μόλις για 20 λεπτά….στην επεισοδιακή εκείνη ψηφοφορία της Ιεραρχίας για το νέο Μητροπολίτη Γλυφάδας.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε ανακοινώσει την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Ψωίνου ως νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας, όταν λίγα λεπτά αργότερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος ανακάλυψε ότι από τους 77 παρόντες εκλέκτορες το άθροισμα δεν ήταν σωστό και ότι έλειπε μια ψήφος.

Μετά την επανακαταμέτρηση με πρόταση του Σεβ. Χίου Μάρκου, ήρθε οι δύο υποψήφιοι Μητροπολίτης ισοψήφισαν και τελικά το αποτέλεσμα ανετράπη υπέρ του Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, καθώς ήταν εκείνος που κατείχε τα πρεσβεία της ιεροσύνης.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή! Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο Επίσκοπος Σαλώνων

Μητροπολίτης Γλυφάδας για… 20 λεπτά – Πώς έχασε τη Μητρόπολη

Εκλογές για γερά νεύρα: Αυτοί είναι οι τρεις νέοι Μητροπολίτες- Όλο το παρασκήνιο

Ποιοι είναι οι τρεις νέοι Μητροπολίτες Γλυφάδας- Περιστερίου – Σιατίστης

 

TOP NEWS