Δεύτερη ημέρα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

  • Dogma
εκκλησίας

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, στη δεύτερη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Κατά την πρωινή Συνεδρίαη Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την προσευχή, ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία.

Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.
Ακολούθως, σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, ανέπτυξε την Εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με θέμα: «Τροποποίησις Κανονισμού περί Εφημερίων και Διακόνων». Ο Σεβασμιώτατος Εισηγητής, αφού αναφέρθηκε στη νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση του εν λόγω Κανονισμού, προέβη στις κατ’ άρθρον παρατηρήσεις του.

Μετά την Εισήγηση έγινε ευρύτατος διάλογος, κατά τον οποίον έλαβαν τον λόγο πολλοί Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς και εψηφίσθη κατ’ άρθρον και στο σύνολό του ο Κανονισμός.
Επίσης ενέκρινε και το «Σχέδιον Κανονισμού περί Διοικητικής Διαδικασίας», κατόπιν διανεμηθείσης γραπτώς της Εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ