Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων

  • Dogma
εγκαίνια

Με λαμπρότητα τελέσθηκαν η καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, του τροπαιοφόρου Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου με τη μετοχή Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Φαρσάλων.

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Την επομένη Σάββατο 22 Ιουλίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων και της Θείας Λειτουργίας στον ως άνω Ιερό Ναό.

Η καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης έγινε δια των λειψάνων των αγίων Μαρτύρων των Οσιάθλων των εν Ταώ της Πεντέλης αναιρεθέντων, των εν τη Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα και των εν τη Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Προ του αποστολικού αναγνώσματος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Παναγιώτη Κατσιανάκη, Δεξιό Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού.

Προ της απολύσεως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, στην σύντομη ομιλία του, δοξολόγησε τον Κύριο της Δόξης και ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό μας π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου για την επιστασία της διεξαγωγής των Εγκαινίων, τον π. Γεράσιμο Καλλιώρα, Εφημέριο του Ιερού Ναού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καθώς και τους υπολοίπους Ιερείς, τις Αρχές του τόπου με επικεφαλής τον κ. Αριστομένη Καραχάλιο, Δήμαρχο Φαρσάλων, τους Ιεροψάλτες και τον ευσεβή λαό του Θεού.

Image00030 Image00027 Image00021 Image00016 Image00014 Image00013 Image00012 Image00011 Image00005 Image00001

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ