Εορτασμός Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

  • Dogma
πορφύριος

Τρία χρόνια έχουν περάσει μετά την αγιοκατάταξη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου.

Με κάθε θρησκευτική ευλάβεια θα εορταστεί και φέτος η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Μαλακάσας.

Σήμερα 1η Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής του Οσίου Πορφυρίου, και ώρα 19.00 θα τελεστει πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, συμπαριστάμενου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Την κυριώνυμο ημέρα 2 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή θα τελεστεί στις 7.00 π.μ πανηγυρικός όρθος και αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και συλλειτουργούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Αφ’ εσπέρας,  στις 18.00 το απόγευμα θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός και θα ψαλεί παρακλητικός κανών στον Όσιο Πορφύριο.

 

TOP NEWS