Έρανος Αγάπης από τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

  • Dogma
αλεξανδρουπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως θα διενεργήσει και εφέτος από 11 έως 15 Δεκεμβρίου 2017 τον Έρανο της Αγάπης προκειμένου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε ανάγκες συμπολιτών μας: Το Συσσίτιο απόρων με 9.000 μερίδες φαγητού το μήνα, λογαριασμοί: φως και νερό, φάρμακα και μικρο-εγχειρήσεις (ακόμα και απλήρωτες κηδείες) που προκύπτουν σε οικογένειες και νοικοκυριά, χρειάζεται να βοηθιούνται από την Εκκλησία μας.

Είναι γνωστό ότι η Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεωως δεν έχει ούτε ίχνος από την λεγόμενη εκκλησιαστική περιουσία. Ακίνητη περιουσία έχουν τα δύο Ιδρύματα, το Ιωακείμειο Γηροκομείο και το Σταυρίδειο «Ο Άγιος Κυπριανός». Και με τα έσοδα αυτών, περιθάλπουμε αρκετούς συμπολίτες μας που είναι τελείως άποροι.

Οι Ναοί της πόλεως, κυρίως, και ένα ποσοστό από τους γάμους και τις βαπτίσεις που τελούνται στην Μητρόπολή μας, ενισχύουν το Κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο. Κάθε άλλη φιλανθρωπική δραστηριότητα στηρίζεται στον οβολό των χριστιανών μας.

Η Ιερά Μητρόπολη απευθύνεται σε Εταιρίες, σε Εμπόρους, σε Συλλόγους, σε Σωματεία, σε όλους ανεξαιρέτως τους συνανθρώπους μας που εμπιστεύονται την τοπική μας Εκκλησία, ώστε να βοηθήσουν στον Έρανο της Αγάπης. Για την Εκκλησία μας η βοήθεια σε απόρους, δεν είναι μόνο για τις Άγιες ημέρες που έρχονται, αλλά για όλο το χρόνο. Και η Εκκλησία μας ξέρει να βοηθάει, ελέγχοντας προσεκτικά κάθε περίπτωση και βοηθώντας διακριτικά χωρίς να εκθέτει υπολήψεις και την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας.

Η τοπική μας κοινωνία γνωρίζει ότι η Ιερά Μητρόπολις ανακοινώνει κάθε χρόνο στον Τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) το οικονομικό αποτέλεσμα του Εράνου της Αγάπης, καθώς και τον τρόπο κατανομής των χρημάτων στις Ενορίες.

TOP NEWS