Η Ακολουθία του Επιταφίου θρήνου και η συνάντηση των Επιταφίων στην Ιεράπετρα

  • Dogma
επιτάφιοι

Σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης, ευλάβειας και συγκίνησης, και με τη συνεχή ροή πολλών πιστών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο, τελέσθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 3 Μαΐου 2024 η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Όρθρος Μεγάλου Σαββάτου) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Ακολούθησε η έξοδος και η περιφορά του Επιταφίου και η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων έξι Ιερών Ναών (πέντε Ενοριακών και ενός Προσκυνηματικού) της πόλης της Ιεράπετρας. Την περιφορά του Επιταφίου συνόδευε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ιεράπετρας, η οποία παιάνισε τα εγκώμια και πένθιμα εμβατήρια που είναι συνυφασμένα με τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ πολυμελής χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του ναού και Δ/ντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωάννη Αρώνη απέδωσε αριστοτεχνικά τα Εγκώμια του Επιταφίου θρήνου.

Κατά τη συνάντηση των Επιταφίων των Ενοριών στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το παλαιό Δημαρχείο της Ιεράπετρας, αναπέμφθηκε δέηση και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια στο πλήθος των συγκεντρωμένων ευσεβών χριστιανών της πόλης χρόνια πολλά, καλή ανάσταση και ευλογημένο Πάσχα, και όπως απόψε στη συνάντηση των Επιταφίων μας ένωσε ο Χριστός να είμαστε συνεχώς ενωμένοι για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και τις δοκιμασίες, όλοι δε να έχουν τη χάρη του Παθόντος, Σταυρωθέντος, Ταφέντος και εντός ολίγου Αναστάντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον καθημερινό αγώνα τους.

Στην Ακολουθία και στην περιφορά του Επιταφίου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι και Μέλη του Δημ. Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας Υπαστυνόμος Α΄ κ. Ραφαήλ-Νικόλαος Γερογιάννης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

TOP NEWS