Η Μητρόπολη Αλεξανδουπόλεως υποδέχεται το Τίμιο Ξύλο από τα Ιεροσόλυμα

  • Dogma

Το Τίμιο Ξύλο θα μεταφέρει στην Αλεξανδρούπολη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος  και θα παραμείνει στην πόλη μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα της ιεράς μνήμης του Αγίου Νικολάου, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως τιμά τον Πολιέα της Καθέδρας της και πανηγυρίζει την ιερά μνήμη του στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και φυλάσσεται τμήμα του ιερού του Λειψάνου.

Παράλληλα, έχουν την εξαιρετική τιμή και ευλογία να υποδεχθούν το Τίμιο και Ζωοποιό Ξύλο του Κυρίου μας από τα Ιεροσόλυμα. Το Τίμιο Ξύλο θα μεταφέρει στην Αλεξανδρούπολη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ενω θα παραμείνει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Τιμίου Ξύλου θα παραμείνει ανοικτός όλο το 24ωρο, ώστε οι πιστοί να μπορούν να προσκυνούν το ιερό κειμήλιο ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα τελούνται ακολουθίες.

Το Πρόγραμμα των εκκλησιαστικών ακολουθιών για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Νικολάου έχουν ως εξής:

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

• 6.30 μ.μ.: Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού.
• 7.00 μ.μ.: Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

• 7.30 π.μ.: Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
• 10.30 π.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου.

Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Προστάτη της πόλεώς μας Άγιο Νικόλαο και να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο πάνω στο οποίο ο Κύριός μας έχυσε το Αίμα Του για να ξεπλύνει τις αμαρτίες μας.

TOP NEWS