Ιερά Παράκληση και παρουσίαση βιβλίου στην Ι.Μ Γενεσίου Θεοτόκου Κατουσίου

  • Dogma
γενεσίου

Πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών κατέκλυσαν την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατουσίου χθες το απόγευμα, Κυριακή 4 Αυγούστου 2019.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στις ακολουθίες του Εσπερινού και της Μεγάλης ιεράς Παρακλήσεως προς την Κυρία Θεοτόκο.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού χειροθέτησε πνευματικό-εξομολόγο τον π. Φώτιο Αναστασίου, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλής Κώμης.

Ακολούθως, στον χώρο της Ιεράς Μονής πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο τοιχογραφικός διάκοσμος του καθολικού της Ιεράς Μονής Μπουκοβίτσας Αγράφων – Μονές και Ναοί της Αργιθέας (16ος – 19ος αιώνας)», το οποίο αποτελεί πνευματικό προϊόν του εκπαιδευτικού συγγραφέως κ. Ξενοφώντα Σωτ. Κουτή.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί χρήσιμο εργαλείο γνώσης, μελέτης, έρευνας, αλλά και εκκλησιαστικής μαρτυρίας,γράφει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, στον Πρόλογό του. Με την καταγραφή της ιστορίας των Εκκλησιών και Μοναστηριών των Αγράφων, που είναι θεματοφύλακες και θησαυροί της πολιτιστικής κληρονομιάς, προσθέτει ένα σημαντικό θεμέλιο στην τοπική ιστορία και καλύπτει ένα μεγάλο κενό στη βιβλιογραφία που θα κληρονομήσουν οι επόμενες γενιές, αναφέρει σχετικά η κ. Αναστασία Κλάρα, θεολόγος –ιστορικός, Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Νέας Ιωνίας.

Την παρουσίαση διοργάνωσαν:

– Η Μοναστηριακή Επιτροπή της Παναγίας της Κατουσιώτισσας.

– Οι Ενοριακές Επιτροπές του Ανθηρού.

– Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Ανθηρού.

Το βιβλίο του κ. Ξενοφώντα παρουσίασαν οι:

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος,

π. Ηλίας Γώγος, αρχιερατικός επίτροπος Σοφάδων και Αργιθέας,

κ. Δημήτριος Γρίβας, φιλόλογος,

κ. Ανδρέας Στεργίου, νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αργιθέας

και ο κ. Ξενοφών Κουτής, εκπαιδευτικός – συγγραφέας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Γεώργιος Αν. Κωτής, εκπαιδευτικός.

Φωτογραφίες: Λάμπρος Καρκαλέτσης – Παναγιώτης Μπαρούτας

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ