Κοπή Βασιλόπιτας Φιλοπτώχου Ταμείου Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος

  • Dogma
θεσσαλιώτιδος

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 η ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στο φιλόξενο χώρο του κέντρου συνεστιάσεων “ΕΠΑΥΛΗ” Καλλιφωνίου.

Πολλοί ήταν εκείνοι, περίπου 900 άτομα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αγάπης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, ο οποίος και προεδρεύει του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου. Μεγάλη η χαρά μας εφέτος, διότι στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Επίσης, παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Βουλευτής Καρδίτσης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσης κ. Βασίλειος Τσιάκος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός και ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Αθανάσιος Σκάρλος.

Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων και Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου κατά τον οποίο ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, αλλά και τους παρισταμένους. Στη συνέχεια, παρουσίασε αναλυτικά τον οικονομικό απολογισμό του 2017.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: «Η Ασκητική της αγάπης» από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών και λόγιο κληρικό.

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσαν τα μουσικά σύνολα μαθητών του Μουσικού Σχολείου της πόλεώς μας και του Πολυφωνικού Ωδείου Καρδίτσης υπό τη Διεύθυνση του κ. Ηλία Παππά.

Εν συνεχεία, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους.

Στην ομιλία του εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες τόσο προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, όσο και προς τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλεώς μας, την κ. Αντιγόνη Τσιούτσιου, μεγάλη Ευεργέτιδα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον υπεύθυνο του Γ.Φ.Τ. π. Θεόκλητο και προς όλους εκείνους, που βοηθούν από όποια θέση και αν κατέχουν στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ειδικότερα στο έργο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τα δώρα των τυχερών και αναμνηστικά στους μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, καθώς και τον Έπαινο.

Το ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο, που κέρδισε φέτος το φλουρί ήταν του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ανάβρας.

IMG_9418_Custom θεσσαλιώτιδος IMG_9375_Custom IMG_9373_Custom IMG_9369_Custom

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπερνάρας

TOP NEWS