Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου

  • Dogma
θεσσαλιώτιδος

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Πύργου Κιερίου.

Ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, στην ομιλία του ανεφέρθη στην ευαγγελική περικοπή από το κατά Λουκάν άγιο Ευαγγέλιο, στο Ευαγγέλιο του σπορέως και στην Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδο, η οποία συνεκλήθη το 787μ.Χ. Παράλληλα, τόνισε πως το μήνυμα του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού είναι αλληλένδετα συνδεδεμένο με την πορεία της ζωής των ανθρώπων.

Βλέπετε πως η πατρίδα μας καθημερινά πολεμάτε, η πίστη μας στον Ιησού Χριστό, τα ελληνορθόδοξα ιδανικά καθημερινά δημιουργούν προϋποθέσεις άθεοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν πιστεύουν στον Ιησού Χριστό, προσπαθούν να κατακρημνίσουν τον κοινωνικό ιστό της πατρίδος μας και να δημιουργήσουν άθεες καταστάσεις, οδηγώντας μας στον όλεθρο και την καταστροφή, γιατί θα απομακρυνθούμε από την πίστη μας στον Ιησού Χριστό, την αγάπη μας προς την πατρίδα, όπου οι πρόγονοί μας έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Έρχονται να μας υποδουλώσουν με νέες διδασκαλίες, με νέα ήθη, με καταστάσεις που μας συρρικνώνουν, μας αδυνατίζουν πνευματικά οδηγώντας μας στον όλεθρο και στην καταστροφή.

Ακολούθως, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλός μας π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου ανέγνωσε το Εγκύκλιο Σημείωμα σχετικά με το θέμα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, το οποίο ενημερώνει το πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί αυτού.

IMG_5479_Custom IMG_5467_Custom IMG_5451_Custom IMG_5446_Custom IMG_5438_Custom IMG_5424_Custom

Φωτογραφίες: Λάμπρος Στεργίου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ