Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

  • Δόγμα

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερο προσκύνημα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Μαΐου, έφθασε στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και στα γραφεία της τοπικής Εκκλησίας. Εκεί, τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερο προσκύνημα.

Τον κ. Βαρθολομαίο συνοδεύουν οι Μητροπολίτες: Μιλήτου κ.Απόστολος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Γαλλίας κ.Δημήτριος, Πολυανής και Κιλκισίου κ.Βαρθολομαίος, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, ο πατριαρχικός διάκονος κ.Ιερώνυμος Σωτηρέλης, ο Διευθυντής του Α΄ Πατριαρχικού Γραφείου και ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ.Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκος Παπαχρήστου.

Το Πρόγραμμα του κ. Βαρθολομαίου στη Θεσσαλονίκη:

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στα όρια της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, ο Πατριάρχης  θα επισκεφθεί την έδρα του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον Εξοχ. Υφυπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη, ενώ θα παραστεί σε Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάντα ετών συνεχούς Πατριαρχίας Αυτού στον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο, και σε εκδήλωση του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για την απονομή του τίτλου του διδάκτορος επί τιμή προς τον Εντιμολ. Καθηγητή κ. Βλάσιο Φειδά. Επίσης, θα παραστεί στα εγκαίνια εκθέσεως φωτογραφίας, αφιερωμένης στην Ίμβρο, που φιλοξενείται στην Ι. Μονή Βλατάδων, καθώς και στα εγκαίνια της έδρας του Σωματίου «Βυζαντινή Οικουμένη». Ακόμα, θα χειροθετήσει σε οφφικιάλιο του Πατριαρχείου τον Ελλογιμ. κ. Χρυσόστομο Σταμούλη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής.

Καθ’ οδόν προς το Άγιον Όρος, την Παρασκευή, ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Νέα Τένεδο και τη Νέα Τρίγλια, και το απόγευμα αναμένεται να εισέλθει στην Αθωνική Πολιτεία.

Φωτο: Νίκος Παπαχρήστου – Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαβάστε ακόμη: 

TOP NEWS