Ο Τίμιος Σταυρός από την Ι.Μ Ξηροποτάμου στην Αρναία (βίντεο)

  • Dogma
αρναία

Με ευλάβεια και σεβασμό υποδέχθηκε η Αρναία το γνωστό τμήμα του Τιμίου Σταυρού, το φυλασσόμενο στην Ιερά Μονή Ξηροποτάμου Αγίου Όρους, την Μεγάλη Δευτέρα 25η Απριλίου 2016 στις 10 το πρωί.

Το Ιερό αυτό κειμήλιο μεταφέρεται κατ’ έτος στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πετροκεράσων από το Σάββατο του Λαζάρου και παραμένει στην Ενορία αυτή προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, οπότε και επιστρέφει στην Ιερά του Μονή εν Αγίω Όρει.

Επιστρέφοντας λοιπόν, εστάθμευσε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού επ΄ ευλογία του πιστού Λαού μας.

Τον πολύτιμο αυτό θησαυρό υπεδέχθη ο Ιερός Κλήρος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο και ο ευλαβής Λαός της Αρναίας και των περιχώρων, μαζί με τους άρχοντες του τόπου. Διεκρίναμε τον Αντιδήμαρχο Αριστοτέλη κ. Χαράλαμπο Λαζαρίδη, τον τέως Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Χρήστο Πάχτα, τον αρναιώτη Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Αστέριο Ζωγράφο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητος Αρναίας κ. Γεώργιο Διαμαντούδη, την Περιφερειακή Σύμβουλο Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ζωγράφου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής Ταξίαρχο κ. Θεολόγο Τζουμαΐλη και πολλούς Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

TOP NEWS