Παράκληση στην Παναγία στην ιστορική Ι.Μ Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας

  • Dogma

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Η Μητέρα του Χριστού και δική μας Μητέρα αποτελεί το σταθερό καταφύγιο και την παραγοριά όλων μας, ιδιαιτέρως αυτή την ιερά περίοδο των Παρακλήσεων προς το Άγιο Πρόσωπό της.

Την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 εσπέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας, στην οποία αυτή την περίοδο τώρα και αρκετούς μήνες εκτελούνται εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης όλου του κτηριακού συγκροτήματος με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Σεβ.  Ιεραπύτνης ευλόγησε τους προσφερόμενους από τους πιστούς άρτους και πριν τους διανείμει στους προσκυνητές, που προσήλθαν να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, τόνισε ότι η Μητέρα του Χριστού και δική μας Μητέρα αποτελεί το σταθερό καταφύγιο και την παραγοριά όλων μας, ιδιαιτέρως αυτή την ιερά περίοδο των Παρακλήσεων προς το Άγιο Πρόσωπό της.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, με νηστεία και συμμετοχή στις ιερές ακολουθίες και η χάρη και η μητρική πρεσβεία της να μας αξιώσει και φέτος να εορτάσουμε την ευλογημένη εορτή της Κοιμήσεώς της.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, ο εκ των αδελφών της Μονής ιερομόναχος Τίτος Ματαλλιωτάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους ύμνους απέδωσαν κατανυκτικά ο Πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως κ. Γιάννης Αρώνης και ο ιεροψάλτης κ. Εμμανουήλ Γαλανάκης.

TOP NEWS