Πυρά Καμμένου σε Αρχιεπίσκοπο και Ιερά Σύνοδο για την αναγνώριση «της παράνομης ουκρανικής εκκλησίας»

  • Dogma
καμμένου

Μπορεί να συζητήθηκε ιδιαίτερα το πόσο αλλαγμένος είναι εμφανισιακά ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αλλά αυτό που επίσης θα συζητηθεί είναι τα όσα είπε στην ομιλία του, χθες το βράδυ (10/12), σε ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία».

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Ιεράς Συνόδου, αλλά και του Αρχιεπισκόπου προσωπικά κατηγορώντας τους ότι  εγκλημάτησαν αναγνωρίζοντας την παράνομη ουκρανική εκκλησία, υποκύπτοντας στις «πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων».

Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω σημειώνοντας χαρακτηριστικά αναφορικά με τα εθνικά θέματα ότι: «εάν συμβεί το οτιδήποτε τους επόμενους μήνες φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος για την άρση των εγγυήσεων που έχουμε από τη Ρωσία για την αναγνώριση της παράνομης Ουκρανικής Εκκλησίας».

«Ο αρχιεπίσκοπος εγκλημάτησε και οι ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου εγκλημάτησαν όταν κατά την τελευταία Ιερά Σύνοδο αναγνώρισαν την παράνομη ουκρανική εκκλησία, πρώτοι πριν το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και της Αλεξανδρείας, παρότι τους προειδοποίησα και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο ότι αν υποκύψουν στον εκβιασμό να αναγνωριστεί από την Ελλάδα πρώτα κάνοντας εχθρική πράξη, η ουκρανική εκκλησία, αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για την μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχαν δώσει στις συμφωνίες που είχαμε κάνει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ομιλία του Πάνου Καμμένου:

Ο απίστευτα αδυνατισμένος πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε επίσης στις στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και είπε μεταξύ άλλων ότι «τρόπος για να αποφύγουμε τον πόλεμο δεν υπάρχει άλλος από το να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε πόλεμο».

«Προϋπόθεση σε μία περίοδο κρίσεως είναι να υπάρχει εθνική ομοψυχία», ο Πάνος Καμμένος και αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης και στις συμμαχίες που δημιούργησε, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Αλλάξαμε γεωπολιτικό σχεδιασμό με μια αριστερή κυβέρνηση συμμαχώντας με τις ΗΠΑ και την ίδια στιγμή διατηρήσαμε τη συμμαχία με τη Ρωσία».

Τόνισε ότι η Ελλάδα μετετράπη στον κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο «και αυτά αποτελούν εγγύηση», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αν είχε δημιουργηθεί η βάση στην Κάρπαθο, η μόνη από την οποία θα είχαν πρόσβαση στην Μ. Ανατολή οι δυνάμεις των ΗΠΑ, το θέμα του Καστελορίζου θα είχε κλείσει για πάντα»

Με πληροφορίες από newsit.gr

 

TOP NEWS