Β΄Κυριακή των Νηστειών στη Μητρόπολη Κορίνθου

  • Dogma
κορίνθου

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2016, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Βέλου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου συνόδευσαν οι συνοδοί του Κληρικοί και ο Αρχιερατικός Επίτροπός Βέλου Αιδεσ. Πρωτ. π. Κων/νος Κουτσούρης, ενώ στην Θ. Λειτουργία παρέστη και ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή τονίζοντας ότι η Εκκλησία έχει τοποθετήσει την συγκεκριμένη περικοπή όχι για να δούμε τον Χριστό να θαυματουργεί αλλά για Τον δούμε να συγχωρεί αμαρτίες, υπενθυμίζοντας μας με αυτό τον τρόπο ότι, για να γευτούμε την Ανάσταση του Κυρίου μας αλλά και την δική μας έγερση από την «κλίνη» των αμαρτιών μας, πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα μέσω του Μυστήριου της Εξομολογήσεως.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στον Καθεδρικό Ι. Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Γ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό. Τον Ιερό Άμβωνα διακόνησε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Η Πάντων Χαρά» Καλετζίου Παν/τος Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην προσωπικότητατου Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και στους λόγους του περί μετανοίας και εξομολογήσεως, τονίζοντας ότι η μετάνοια είναι ο σκοπός της ζωής του κάθε Χριστιανού, που θέλει να ομοιάσει στους Αγίους της Εκκλησίας μας και να πορευθεί προς την αιωνιότητα ζώντας την κατά Θεόν πολιτεία.

113_0036 113_0067 113_0104 113_0135

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ