Β’ Κυριακή των Νηστειών στη Νέα Φιλαδέλφεια

  • Dogma
κυριακή

Σήμερα Β’ Κυριακή των Νηστειώνμ ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας.

Την Β’ Κυριακή των Νηστειών, 12 Μαρτίου 2023, (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά), ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Μαρκ. β’ 1-12), επισημαίνοντας πως ο Κύριός μας αποτελεί τη μοναδική ελπίδα ίασης και σωτηρίας, καθώς και στη σπουδαία θεολογική προσωπικότητα που προβάλει σήμερα η Εκκλησία μας, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, ο οποίος μέσα από τα πάνσοφα συγγράμματά του υπερασπίσθηκε με θέρμη την Ορθόδοξη πατερική διδασκαλία και πίστη.

TOP NEWS