Βυζαντινές νότες Χριστουγέννων από την Εκκλησιαστική Σχολή της Μητρόπολης Ρεθύμνου

  • Dogma

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση πραγματοποίησε η Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδιών της Θεοτόκου στο Ρέθυμνο.

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, η Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδιών της Θεοτόκου στο Ρέθυμνο.
Η χορωδία της Σχολής υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ευάγγελου Kαπαϊδονάκη, Διευθυντή της Σχολής, απέδωσε
Εκκλησιαστικούς Ύμνους από τις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, πολιούχου του Ρεθύμνου, του Όσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και της Εορτής των Χριστουγέννων. Τους Ύμνους παρουσίασε ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Χαράλαμπος Καμηλάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, Κληρικοί της Μητρόπολης και πλήθος φιλόμουσων πιστών..
Μετά την ολοκλήρωση του μουσικού προγάμματος ο Επίσκοπος κ. Ευγένιος ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή της Σχολής
και Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, Μουσικολόγο κ. Ευάγγελο Καπαϊδονάκη, τους συνεργάτες του Καθηγητές, Ιερόλ. Αρχιδιάκονο Στυλιανό Καλαϊτζάκη και Μουσικολόγο κ. Εμμανουήλ Πρωτογεράκη, καθώς και όλα τα μέλη της Χορωδίας της Σχολής, οι οποίοι για μια ακόμη φορά, συνεργάστηκαν με ζήλο για την προετοιμασία αυτής της συναυλίας. Ευχαρίστησε ακόμη τον πατέρα Χαράλαμπο Καμηλάκη για το μεστό και επίκαιρο εκκλησιαστικό του λόγο, με τον οποίο παρουσάσσε κατάλληλα την εκδήλωση.

TOP NEWS