Πάπας Φραγκίσκος: Το κακό χιούμορ σε Αφρικανή μοναχή για να… ξεπλύνει τη ντροπή

  • Dogma
πάπας

Όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Πάπας Φραγκίσκος αντιδρούσε με αδιανόητο τρόπο στην εκδήλωση αγάπης μιας πιστής, είχε προκληθεί σάλος. Την Τετάρτη (08.01.2020) θέλησε να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας όμως κακό χιούμορ.

Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και σήμερα, ήταν η μέρα της καθιερωμένης γενικής ακρόασης στο Βατικανό. Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλησε να… ξεπλύνει τη ντροπή από τη συμπεριφορά του, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ήπιε το παραδοσιακό λατινοαμερικανικό αφέψημα ματέ, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε δυο δίδυμες, έβγαλε selfie με πιστούς και όταν μια Αφρικανή μοναχή του ζήτησε να του δώσει το χέρι και να τον αγκαλιάσει, εκείνος βρήκε αστείο να πει: «Φοβάμαι! Εγώ θα σε φιλήσω, αλλά εσύ κάτσε ήσυχη, μην με δαγκώσεις».

Σε όσους βρίσκονταν κοντά του, αυτό που είπε ο Πάπας Φραγκίσκος τους φάνηκε πολύ αστείο. Τελικά, η καλόγρια πήρε την αγκαλιά που ήθελε από τον Ποντίφηκα αυτή τη φορά εκείνος δεν «απάντησε» με… χειροδικία.

Ο Πάπας και η ντροπή της παραμονής

Το συμβάν που έφερε τον Ποντίφηκα στο στόχαστρο πολλών έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος κατέβηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να χαιρετίσει τους πιστούς.

Όταν μια πιστή τον τράβηξε ξαφνικά με δύναμη, εκείνος αντέδρασε με πρωτοφανή τρόπο και τη χτύπησε στο χέρι, φωνάζοντάς της!

Τα πάντα έχουν καταγραφεί σε video…

Μετά την κατακραυγή, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει συγγνώμη για την αντίδρασή του.

Πηγή:www.newsit.gr

 

TOP NEWS