Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπάρχει ελπίδα συμβιβασμού λέει ο Σεργκέι Λαβρόφ

  • Dogma
λαβρόφ

Μπορεί ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν να έβαλε… πάγο στις ελπίδες εξεύρεσης λύσης στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, μπορεί οι επιθέσεις σε Κίεβο, Οδησσό, Μαριούπολη κι άλλες πόλεις να μη σταματούν, αλλά ο Σεργκέι Λαβρόφ δηλώνει… αισιόδοξος!

Οι δηλώσεις του πάντα προσεκτικού στη διατύπωση των λέξεων και σκληρού Σεργκέι Λαβρόφ δημιουργούν ελπίδες πως ίσως το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, που ξεκίνησε όταν η Ρωσία αποφάσισε την εισβολή, να πλησιάζει.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ορισμένες διατυπώσεις για συμφωνίες με την Ουκρανία είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους με το ουδέτερο καθεστώς για το Κίεβο να εξετάζεται “σοβαρά”.

Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο RBC, ότι υπάρχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα, περιλαμβανομένης της χρήσης της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία και της ελευθερίας του λόγου.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες, σημείωσε ο Λαβρόφ, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει ελπίδα για συμβιβασμό.

“Καθοδηγούμαι από τις αξιολογήσεις που μας δίνουν οι διαπραγματευτές μας. Λένε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες για προφανείς λόγους. Ωστόσο, υπάρχει κάποια ελπίδα επίτευξης συμβιβασμού“, κατέληξε ο Λαβρόφ.

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS