Τί αποκαλύπτει ο Λεμεσού Αθανάσιος για την εκτέλεση του θανατοποινίτη μοναχού Εφραίμ – Βίντεο

  • Dogma
λεμεσού

Έφυγε χαμογελαστός – “Ο Θεός να μας συγχωρέσει όλους” – Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτς Λεμεσού Αθανάσιος αποκαλύπει στην ραδιοφωνική του εκπομπή «Επερώτησαν τον Πατέρα σου» τις τελευταίες στιγμές του πατέρα Εφραίμ, κατά κόσμον Φρανκ Ατγουντ

«Όταν έφτασε η ώρα που θα τον εκτελούσαν, αυτός με πολλή υπομονή, με πάρα πολλή υπομονή -οι αστυνομικοί που ήταν κοντά του, ομολογούν οι ίδιοι, ότι πρώτη φορά είδαν άνθρωπο να έχει τόση ειρήνη την ώρα του θανάτου του και μάλιστα τους υπέδειξε ο ίδιος και τη φλέβα γιατί δεν την έβρισκαν (δεν έβρισκαν τη φλέβα οι γιατροί να του βάλουν το φάρμακο και τους βοήθησε να τη βρουν)- ήταν χαμογελαστός. Χαμογελούσε σε όλους, στη σύζυγό του. Αφού την προηγούμενη μέρα έλαβε και το αγγελικό σχήμα των μοναχών και ονομάστηκε Εφραίμ μοναχός, κοινώνησε κι έτσι έφυγε από αυτό τον κόσμο λέγοντας τις τελευταίες του λέξεις: “Ο Θεός να μας συγχωρέσει όλους” ,  αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Λεμεσού΄.

Επιπλέον, ο κ. Αθανάσιος μιλά γενικότερα για μοναχό Εφραίμ και τη μεταστροφή του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι γεγονός ότι ο πατήρ Εφραίμ, ο Αντώνιος, έγινε χωρίς να το καταλάβει και χωρίς να το θέλει μεγάλος ιεραπόστολος. Ιεραπόστολος που μας μαρτυρεί την αγάπη του Θεού και πώς ο Θεός κάνει τον άνθρωπο: από ληστή τον κάνει Άγιο!».

Ακούστε αναλυτικά την εκπομπή του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου- Στο 20ο λεπτό του ηχητικού αναφέρεται στο Μοναχό Εφραιμ και τις τελευταίες του στιγμές:

 

TOP NEWS