Γαβρόγλου: Ο Σύνδεσμος Κληρικών δεν εκφράζει την Εκκλησία – ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
γαβρόγλου

«Εχω την αίσθηση ότι ο ΙΣΚΕ δεν εκφράζει την Εκκλησία. Κανείς από τους Ιεράρχες, ακόμα και αυτοί που είχαν εκφράσει αντιδράσεις  δεν χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία κι αυτό το χαιρετίζω», υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφερόμενος στη διαμάχη που … μαίνεται με τον Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος.

Μάλιστα ο κ. Γαβρόγλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του όπου έκανε λόγο για εκβιασμό μέσω του κλήρου, αφού εξήγησε την άποψή του σημειώνοντας ότι υπήρξε μια ανακοίνωση η οποία χωρίς επιχειρήματα απέρριπτε τις προτάσεις της Κυβέρνησης, ενώ κατέληγε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνάει ότι έρχονται εκλογές, τόνισε με νόημα «Εγώ τουλάχιστον δεν βρίσκω άλλη λέξη από τον εκβιασμό, για να το χαρακτηρίσω αυτό»,

Αναφερόμενος στις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας ο Υπουργός Παιδείας  τόνισε ότι από την ίδρυση του κράτους το υπουργείο Παιδείας έφερε στον τίτλο του και το «Θρησκευτικών Υποθέσεων» προσθέτοντας ότι το μεγάλο θέμα αυτή τη στιγμή είναι το σχέδιο απόφασης που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο οποίο υπάρχει κοινή συναίνεση για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας, την διασφάλιση αυτών των ορίων και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.

«Μας ενδιαφέρει να διασφαλίσουμε τους Κληρικούς και να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά» υπογράμμισε.

Δείτε τη συνέντευξη του  Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ1 με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη.


 

TOP NEWS