Κύπρος: Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για τέως Κιτίου, Παγκράτιο και Πιτσιλλίδη – Σε εξέλιξη διαμαρτυρία – Βίντεο Φωτο

  • Dogma

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Ιερά Σύνοδος, με κύριο θέμα την καταδίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομου για άσεμνη επίθεση σε ανήλικη. Αναμένεται να τεθεί σε αργία μέχρι να εξεταστεί η έφεσή του. Στην ατζέντα της Συνόδου βρίσκεται και η άρση αργίας του Παγκράτιου Μερακλή, καθώς και η άρση αφορισμού του θεολόγου Αντρέα Πιτσιλλίδη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος καταδικάστηκε από το Δικαστήριο Λάρνακας για άσεμνη επίθεση σε 16χρονη το 1981, σε 12μηνη ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή. Ο ίδιος αρνείται τα όσα κατήγγειλε η γυναίκα, ενώ έχει προχωρήσει και σε έφεση.

Οργανωμένα σύνολα πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αρχιεπισκοπή, απαιτώντας την καθαίρεση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου.

Συγκεκριμένα βρίσκονται στον χώρο οι οργανώσεις ΠΟΓΟ, Δίκτυο ενάντια στη βία κατά των γυναικών, το Κόμμα για τα ζώα και διαβάζουν αποσπάσματα από την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για να στείλουν το μήνυμα προς τη Σύνοδο.

«Σεβασμό στο λαϊκό αίσθημα» και να «καθαρίσει τον σταύλο του Αυγεία, στέλνοντας το μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές», ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο η Αργεντούλα Ιωάννου από το Δίκτυο ενάντια στη βία κατά των γυναικών και υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα της έμφυλης βίας».

Πηγή: philenews.com

TOP NEWS