«Οι παρεκκλησιαστικοί δρουν όπως οι παρακρατικοί!» Έκρηξη Μητροπολίτη Κορίνθου στην ΕΡΤ – Βίντεο

  • Dogma
κορίνθου

«Εγώ προσωπικά όπως ξέρετε, είμαι από τους πρώτους που σήκωσα γάντι κατά των παλαιοημερολογιτών, οι οποίοι έχουν παρέμβει και στο ποίμνιό μου. Όπως έχουμε στο κράτος τους παρακρατικούς, κατά τον ίδιο τρόπο δρουν και οι παραεκκλησιαστικοί», τόνισε μιλώντας σήμερα (08.01.21) στην ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ζητώντας, μάλιστα, σε έντονο ύφος την παρέμβαση της πολιτείας για το θέμα των παρεκκλησιαστικών.

Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει περαιτέρω το θέμα των παλαιοημερολογιτών ο Μητροπολίτης Κορίνθου τόνισε χαρακτηριστικά: «φορούν τα ίδια ράσα, λειτουργούν όπως λειτουργούμε κι εμείς και δεν μπορεί ο λαός να τους ξεχωρίσει», ενώ ακολούθως διατύπωσε το ρητορικό ερώτημα: «Όταν βγαίνει στα συλλαλητήρια ο παλαιοημερολογίτης και ομιλεί με τον τρόπο που ομιλεί και τον εμφανίζει η τηλεόραση και του δίνει βήμα να ομιλεί, τι μέτρα να πάρω τότε εγώ;».

Ο Σεβασμιώτατος Κορίθνου δεν παρέλειψε να υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Εκκλησία δια της Ιεράς Συνόδου από την πρώτη στιγμή έλαβες αποφάσεις και έδωσε δεσμευτικές εντολές αναφορικά με την πανδημία «οι οποίες είναι υποχρεωτικές και δεσμευτικές για όλους μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθεί δε σχετικά με το εάν η Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να διώξει τους αρνητές ιερείς ο κ. Διονύσιος, χωρίς να θέλει να… ρίξει περισσότερο νερό στο μύλο του φανατισμού, αφού ξεκαθάρισε ότι: «οι ιερείς αυτοί είναι μία πολύ μικρή μειοψηφία, οι οποίοι δυστυχώς είναι υπερσυντηρητικοί στα θέματα αυτά της πίστεως και παρασύρονται από ανθρώπους, οι οποίοι προέρχονται και από το χώρο της ιατρικής επιστήμης» σημείωσε με νόημα: «εγώ αγωνίζομαι να φέρω μία ισορροπία ανάμεσα σε αυτές τις φωνές και νομίζω ότι αυτό πράττει και η Κυβέρνηση, αλλά και άλλοι θεσμοί μέσα στο κράτος. Αν αρχίσουμε και λέμε κόβουμε κεφάλια, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα φέρουμε ένα φανατισμό και βλέπετε, ότι αυτός ο φανατισμός, δεν έχει ωφελήσει την υπόθεση».

Δείτε όλα όσα είπε ο Μητροπολίτης Κορίθνου Διονύσιος 

TOP NEWS