Οικ. Πατριάρχης – Θεσσαλονίκη: Το σημερινό πρόγραμμα – Την Παρασκευή στο Άγιο Όρος

  • Dogma
πατριάρχης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται για 2η συνεχόμενη ημέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων, ενώ το απόγευμα αναμένεται να μεταβεί στο Άγιο Όρος. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί σήμερα, Πέμπτη 26 Μάϊου 2022, την έδρα του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Ο κ. Βαρθολομαίος θα παραστεί στο Διεθνές Συνέδριο, το οποίο  διοργανώνει η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. με την ευκαιρία της συμπλήρωσης  τριάντα ετών συνεχούς Πατριαρχίας του στον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο, καθώς επίσης και σε εκδήλωση του Α.Π.Θ. για την απονομή του τίτλου του διδάκτορος επί τιμή προς τον Εντιμολ. Καθηγητή κ. Βλάσιο Φειδά.

Επίσης, θα παραστεί στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας, αφιερωμένης στην Ίμβρο, που φιλοξενείται στην Ι. Μονή Βλατάδων, καθώς και στα εγκαίνια της έδρας του Σωματίου «Βυζαντινή Οικουμένη».

Ακόμα, θα χειροθετήσει σε οφφικιάλιο του Πατριαρχείου τον Ελλογιμ. κ. Χρυσόστομο Σταμούλη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής.

Καθ’ οδόν προς το Άγιον Όρος, την Παρασκευή 27 Μάϊου 2022, ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Νέα Τένεδο και τη Νέα Τρίγλια, και το απόγευμα αναμένεται να εισέλθει στην Αθωνική Πολιτεία.

Φωτογραφία αρχείου: Intime

Διαβάστε επίσης: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Βαρθολομαίος στη Θεσσαλονίκη: «Τιμά την πόλη η ΧΑΝΘ» – Η υποδοχή έκπληξη στον Πατριάρχη

 

TOP NEWS