Πανήγυρις Αγίων Αναργύρων στα ελληνοτουρκικά σύνορα

  • Dogma
αναργύρων

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 η Εκκλησία  εόρτασε την ιερά μνήμη των αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, των εκ Μικράς Ασίας, και στη Μητρόπολή μας πανηγύρισαν το ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Ιωακειμείου Γηροκομείου Αλεξανδρουπόλεως και η Ενορία του Πόρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Το απόγευμα της Τρίτης 31 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων του Ιωακειμείου Γηροκομείου της Αλεξανδρουπόλεως, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και παρόντων πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον Ναό.

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε και στην ενορία του Πόρου με λιτανεία της εικόνας των Αγίων στους δρόμους του χωριού.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τετάρτης 1 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό του Πόρου, παρουσία των αρχόντων της περιοχής και πλήθους κόσμου από τις Φέρες και τη γύρω περιοχή. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας μίλησε επικαίρως προς το εκκλησίασμα.

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο π. Ειρηναίο Λαφτσή και άλλους ιερείς και στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων στο Ιωακείμειο Γηροκομείο.

10 4

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ