Ουκρανοί της Θεσσαλονίκης προσευχήθηκαν στη Μονή Βατάδων – Η χώρας μας φλέγεται – Βίντεο- Φωτογραφίες

  • Dogma
ουκρανοί

Την ώρα που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χτυπούν ανελέητα την Ουκρανία και οι απώλειες του άμαχου πληθυσμού ολοένα να αυξάνονται, οι Ουκρανοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη προσεύχονται για όσους σκοτώθηκαν αλλά και για τη σωτηρία της πατρίδας τους. Συγκεντρώθηκαν στη Μονή Βλατάδων, να προσευχηθούν για να σταματήσει ο πόλεμος μεταξύ Ορθοδόξων αδερφών και να μη χαθούν άδικα άλλες ζωές. […]

Την ώρα που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χτυπούν ανελέητα την Ουκρανία και οι απώλειες του άμαχου πληθυσμού ολοένα να αυξάνονται, οι Ουκρανοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη προσεύχονται για όσους σκοτώθηκαν αλλά και για τη σωτηρία της πατρίδας τους.


Συγκεντρώθηκαν στη Μονή Βλατάδων, να προσευχηθούν για να σταματήσει ο πόλεμος μεταξύ Ορθοδόξων αδερφών και να μη χαθούν άδικα άλλες ζωές.

Με δάκρυα στα μάτια, ανάβουν ένα κερί και παρακαλούν την Παναγία να σώσει τους συγγενείς τους που δοκιμάζονται από τις βόμβες του ρωσικού στρατού.

Η ανησυχία τους για την τύχη των δικών τους ανθρώπων είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, όπως και η οργή κατά του Προέδρου Πούτιν.

Ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια από τη Δύση, προκειμένου όπως λένε, να αντέξουν οι στρατιώτες τους που αντιστέκονται σθεναρά απέναντι σε έναν ισχυρότερο στρατό.

Ο Ουρανός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Vadim Slabuk, δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ σήμερα να προσευχηθούμε καθώς η χώρα μας δέχεται επίθεση από τη Ρωσία. Η χώρα μας καίγεται αλλά αντιστεκόμαστε και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τις ζωές μας, τη χώρα μας αλλά και τη δημοκρατία, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στην Ευρώπη γιατί υπερασπιζόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Έκανε έκκληση στις χώρες της Δύσης και στην Ελλάδα να στείλουν άμεσα όπλα και υλική βοήθεια στην Ουκρανία. «Αντιστεκόμαστε σθεναρά αλλά θέλουμε βοήθεια από τους συμμάχους μας».


Από την πλευρά του ο Πρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πατέρας Γεώργιος, σημείωσε ότι, μαζί με το Προξενείο, η Μονή αγκαλιάζει όλους τους Ουκρανούς. «Προσευχόμαστε ο Θεός να δώσει μυαλό στους κοσμοκράτορες του κόσμου να σταματήσουν τον πόλεμο».

Σε μια συμβολική κίνηση στο πλευρό των Ουκρανών βρίσκεται και ο Γεωργιανός Πρόξενος Nodar Komakhidze.

Πηγή: voria.gr

TOP NEWS